Dzień Żywności




W dniu 15.11.2018 roku odbyła się w naszej szkole kolejna edycja Dnia Żywności pod hasłem „Miody”. Młodzież wzięła udział w trzech wykładach prowadzonych przez Grzegorza Mrózka, Wacława Nogasia oraz Zenona Kijasa na temat hodowli pszczół oraz właściwości miodu i innych pszczelich produktów.

Uzupełnieniem wykładów była degustacja potraw i napojów z dodatkiem miodu, którą przygotowali nauczyciele Komisji Gastronomicznej wraz z młodzieżą. Odwiedziła nas również Pani dr inż. Janina Gołuszka- Powiatowy Inspektor Sanitarny. Dziękujemy naszym sponsorom:

-Firmie Cytrus,
-Piekarni Jacuś Jacek Bala,
-Firmie Wielobranżowej Sużyw,
-Firmie Urbańscy,
-Mariuszowi Korczakowi- Sklep Spożywczy,
-Leszkowi Gałoszowi- Hurtowni Opakowań „Beskid”,
-Gospodarstwu Pasiecznemu Ceremuga.

Na kolejną edycję Dnia Żywności zapraszamy za rok:)
W imieniu Komisji Gastronomicznej Bogumiła Bałos