Wyróżnienie w Konkursie Potraw Regionalnych “O Złotą Warzechę”

W dniu 16.11.2024r w ODK Stryszawa odbył się 22 konkurs „O Złotą Warzechę”, w tym roku hasłem przewodnim w konkursie był ser.
Szkoła otrzymała dwa wyróżnienia: pierwsze w kategorii potrawa tradycyjna – Żurek na serwatce z białą kiełbasą i wędzonym serem oraz drugie wyróżnienie od Małopolskiej Izby Rolniczej również za tę potrawę.
W konkursie wzięły udział uczennice klasy III TgA Julia Kąkol, Natalia Hudziak , Kinga Pochopień oraz z klasy IIITgB Agnieszka Kozieł, Anna Krzanowska pod czujnym okiem nauczycieli przedmiotów zawodowych: P.Porębskiej, R.Pochopien, M.Jarzombek.
Cenną nagrodę dla Szkoły będzie profesjonalny termos gastronomiczny. Fotoreportaż wykonał Jakub Kowaliczek z klasy 2 Ft.

R.Pochopień