W ramach propagowania zdrowego odżywiania wśród młodzieży komisja gastronomiczna przygotowała program” NASZE DZIAŁANIA SĄ NASZĄ PRZYSZŁOŚCIĄ”. Program poruszył trzy istotne tematy, pierwszy to dekalog zdrowego odżywiania – wpływ żywności na stan naszego zdrowia. Drugi temat to problem marnowania żywności – szczególnie gdy możemy zapobiegać marnotrawstwu przez dobrze zaplanowane zakupy i odpowiednie warunki przechowywania żywności. Natomiast trzeci problem to Fonoholizm – problem patologicznego używania smartfona – realnie istnieje i stanowi zagrożenie dla zdrowia i życia. Uczestnicy spotkania mogli zdegustować zdrowe i pożywne przekąski: ciastka owsiane, ciasto czekoladowe na bazie buraka czerwonego lub fasoli, kaszotto z grzybami lub curry, galaretki brzoskwiniowe i kefiru czy muffiny. Zapraszamy na kolejne spotkanie już w marcu J
W imieniu organizatorów Bogumiła Bałos