XVII Małopolski Konkurs „Stół pięknie nakryty – przysmaki na bożonarodzeniowym stole”

Featured Video Play Icon

Finał tegorocznej edycji za nami. W tej edycji nawiązaliśmy do tradycji świątecznych polskich rodzin. Zaproponowaliśmy trzy niezależne konkurencje osobno oceniane i nagradzane. 25 najlepszych uczniów małopolskich szkół podjęło wyzwanie. Kucharze sporządzili wyszukane potrawy z karpia, kelnerzy-barmani nakryli stół zgodny z tematem i wykonali napój bezalkoholowy – świąteczny, rozgrzewający, zaś cukiernicy sporządzili świąteczną kompozycję przestrzenną z ciasta piernikowego.

Tegoroczny konkurs, z uwagi na trudny czas pandemii związanej z COVID-19, odbył się w wersji online. Cieszy nas Wszystkich fakt, że młodzież chce się mimo wszystko rozwijać w dziedzinie gastronomii!

Patronat honorowy:

Małopolski Kurator Oświaty

Marszałek Województwa Małopolskiego

Prezydent Miasta Krakowa

Krakowska Kongregacja Kupiecka

Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Polska Akademia  Sztuki Kulinarnej

Krakowska Szkoła Barmanów

Selgros Cash&Carry

Sponsorzy:

Małopolski Kurator Oświaty

Marszałek Województwa Małopolskiego

Prezydent Miasta Krakowa

Krakowska Kongregacja Kupiecka

Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Polska Akademia  Sztuki Kulinarnej

Krakowska Szkoła Barmanów

Selgros Cash&Carry

III miejsce

Agnieszka Gaura

Zespół Szkół im. Wincentego Witosa ul. Spółdzielców 1, 34-200 Sucha Beskidzka klasa 3C/S