XXIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych w Krakowie, czyli :,,Smak. Estetyka. Kreatywność. „
XXIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych w Krakowie, czyli :,,Smak. Estetyka. Kreatywność. „
W dniach 2-4 marzec 2023 w Krakowie odbył się konkurs gastronomiczny w czterech kategoriach; kucharz, cukiernik, barman, kelner.
Nasza szkoła brała udział w kategorii cukiernik i reprezentowała ją Patrycja Mrożek. Zadaniem uczennicy było przygotowanie na miejscu petits fours 20 szt o wadze 70 g oraz zadanie techniczne – keks z bakaliami. Czas na wykonanie pracy konkursowej wynosił 180 min.
Patrycja oczywiście znów uplasowała się wysoko, uzyskując dyplom oraz wyróżnienie. W konkursie brało udział ponad 20 szkół, w tym 6 szkół z zagranicy. Opiekunem merytorycznym uczennicy jest dr Krzysztof Maciejowski.