Na słodko czy na słono? Poznajcie pomysły laureatów konkursu, w którym uczestnicy mieli za zadanie zaproponować pomysł na drugie śniadanie do szkoły.
Na słodko czy na słono? Poznajcie pomysły laureatów konkursu, w którym uczestnicy mieli za zadanie zaproponować pomysł na drugie śniadanie do szkoły.
Tortille, muffinki, cruffiny, kanapki, pierożkli, rollsy, a nawet… sushi! Uczestnicy konkursu organizowanego przez Mistrza Branży oraz BMC Polska, zaskoczyli nas mnogością pomysłów na przekąskę lub drugie śniadanie do szkoły. Jury w składzie Anna Daraż, Agnieszka Jasińska, Jakub Wilczek i Krzysztof Bryjka ocenili aspekt wizualny, kreatywność i skład przekąsek. Oto laureaci:
Wyniki konkursu:
I miejsce: Studenckie rogaliki, Magda Pena kl; 2C
Zespół Szkół imienia Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej
Opiekun dr inż. Krzysztof Maciejowski
II miejsce: Batoniki, Patrycja Chorąży kl; 3KCg
Zespół Szkół imienia Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej
Opiekun dr inż. Krzysztof Maciejowski
III miejsce: Bajgle dyniowe, Klaudia Kochowska
Zdjęcie z największą ilością polubień: Jajko w awokado, Paulina Kociuba (275 polubień)
Wyróżnienie redakcji: Muffinki buraczane, Julia Domańska oraz Tortillowe rożki, Ewa Wójcik
Bardzo dziękujemy sponsorom za zaangażowanie oraz ufundowanie nagród, ktróre trafią do laureatów.
Uczniowie zespołu szkół Wincentego Witosa brali także udział w tej kategorii także pod opieką dr inż. K. Maciejowskiego;
Profesjonalne szablony do dekoracji ciasta na pieczywo wytworzone z grubej miękkiej folii, wielokrotnego użytku ufundowane przez www.LovelyStencils.com (dla 3 laureatów i 2 wyróżnionych)
50 kg mąki ufundowały Młyny Zbożowe Żabczyńscy (Tota.pl)
Trzy zestawy czekoladek firmy Chocolate Hills (dla 3 laureatów)