REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU GASTRONOMICZNEGO W ROKU SZKOLNYM 2023/2024
I. ZAŁOŻENIA OGÓLNE
- Temat konkursu w tym roku szkolnym:
„ Słowa w kuchni”. - Konkurs adresowany jest do uczniów w zawodach:
- technik żywienia i usług gastronomicznych,
- kucharz.
4. Informacji na temat konkursu udzielają. Beata Lipka, Elżbieta Moskała.
5. Cele i zadania konkursu:
• Promocja sztuki kulinarnej oraz potwierdzenie ich wysokich kwalifikacji zawodowych,
• Pobudzanie i rozwijanie zainteresowań uczniów,
• Konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych klas,
II. ZASADY KONKURSU
- Konkurs odbędzie się 9 lutego 2024 r. w Sali PG1, w Formie testu on-line
- W ramach konkursu każdy uczestnik rozwiązuje indywidualnie test z zakresu nazewnictwa w branży gastronomicznej
- Czas na rozwiązanie testu wynosi 1 godzinę.
- Uczestnicy konkursu otrzymaj dyplomy oraz nagrody.
III. WARUNKI UCZESTNICTWA
- W konkursie może wziąć udział każdy uczeń z w/w klas.
- Zgłoszenia udziału uczniów w konkursie przyjmują organizatorzy do dnia 2.02.2024.
- Rozpoczęcie konkursu godz. 12.00, zakończenie z rozdaniem nagród godz. 13.30.
Beata Lipka